Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Διαφορετικός

Βγήκα με έναν φίλο τις προάλλες.Μου λεγε πόσο μόνος νιώθει και πως είναι διαφορετικός από τους άλλους, γι αυτό και δεν έχει κολλητούς, γνωστούς και φίλους.Και φυσικά το συμπέρασμα της βραδιάς ήταν πως δε τον καταλαβαίνει κανείς. Ο φίλος μου είναι μια χαρά παιδί. Κελεπούρι θα έλεγα,κάντε πίσω οι λυσσάρες..Είναι ωραίο παιδί,έχει χιούμορ κτλ κτλ κτλ.. με κάνενα οικογενειακό, κοινωνικό προσωπικό, οικονομικό, πρόβλημα.
Σας ακούγετε κοινότυπο;;Σας θυμίζει κάτι;;
Ολοι μας έχουμε τις μαύρες μας καμιά φορά..Υπάρχουν βέβαια μερικοί που τους διακατέχει μια ενδελεχής μιζέρια. Αν είσαι λοιπόν μίζερος ,μονόχνωτος θίγεσαι με το παραμικρό και το χιούμορ σου βρίσκεται έναν όροφο πριν τον πάτο τότε αυτό το άρθρο δεν είναι για σένα. Πήγαινε αγόρασε μαρμελάδα για τη δυσκοιλιότητα και περαστικά σου. Δε θέλουμε κομπλεξικούς σ αυτό το blog..

Είναι κάποιες στιγμές που πραγματικά νευριάζω με την πάρτη σου ρε φίλε . Εχεις μια βλακεία στο μυαλό σου και την πιπιλίζεις σαν καραμέλα.-Δεν είμαι εγώ σαν τους άλλους ανθρώπους λές. Κι εγώ πολύ απλά απαντάω.-Είσαι ηλίθιος..
Ολοι μας είμαστε διαφορετικοί.Το οτι εσύ εγώ εμείς διαφέρουμε είναι το πιο λογικό πράγμα στον κόσμο.Γιατί μας τα πρίζεις δηλαδή για να δημιουργήσεις εντυπώσεις;

Εχω ακούσει άπειρες κοτσάνες κατα καιρούς. Κατηγοριοποιείτε όλους τους άλλους και φτιάχνετε μια κατηγορία μόνο για σας. ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ.

-Εγώ δεν είμαι πρόβατο, δεν ακολουθώ το κοπάδι.
Ναι είσαι το αρχιπρόβατο  και το κοπάδι σε ακολουθεί .
-Οι ιδέες μου δεν είναι εφαρμόσημες στη χώρα που ζούμε.
Μετακόμισε στη Σουηδία και βγάλε το σκασμό.
-Νιώθω μόνος.
Αν σήκωνες το τηλέφωνο όταν σε παίρνουμε δε θα ένιωθες μόνος.Τώρα αγόρασε ένα αρκουδάκι και μούλιασε το με τα δάκρυα σου.
-Δε γουστάρω τον κόσμο. Μου τη δίνουν όλοι.
Κάτσε σπίτι σου τότε όπως κάνουμε όλοι μας.

Ωραία λοιπόν.Τα πες ησύχασες αλλά τί κάνειςγια όλα αυτά;Τίιιποταααααααααααα.Κάθεσαι δακρύβρεχτος στον καναπέ αγκαλιά με τη διαφορετικότητα σου και μια είσαι  περήφανος που την έχεις δει αλλιώς αλλά από την άλλη κλαίς γιατί νιώθεις μόνος και σκέφτεσαι πώς θα ήταν άραγε τα πράγματα διαφορετικά και αν θα ένιωθες καλύτερα.  Εγώ πότε ν' αρχίσω να τσιρίζω;;;

Καλέ μου φίλε αν είσαι τόσο ερωτευμένος με το είδωλο σου κάνε παρέα με τη σκιά σου. Ισως βρείς αυτό που ζητάς.
Αν όχι, ξεκόλλα και αποδέξου αυτό που είσαι. Είχα μια φίλη που πήγαινε σε ψυχολόγο γιατί ένιωθε διαφορετική και δε κολλούσε πουθενά. Μετά από 3 μήνες συνεδρίας και αφού η φίλη μου είχε βγάλει όλα της τα εσώψυχα η ψυχολόγος της είπε''Δεν είναι κακό που είσαι διαφορετική. Ολοι είναι'..Ν'αγιάσει το στόμα σου κυρά μου (αν και με τέτοιο συμπέρασμα μετά απο 3 μήνες χωρίς σοβαρό πρόβλημα η τύπισσα μάλλον ήθελε ν αγοράσει καινούργιο αμάξι)

Σταμάτα να είσαι ανικανοποίητος γιατί όπου και να πας το ίδιο θα νιώθεις. Σταμάτα να μου λες πως κανείς δε σε καταλαβαίνει γιατί ακόμα κι αν σε καταλάβαινα και ήθελα να σε βοηθήσω εσύ θα έλεγες τα ίδια στον επόμενο που θα έβγαινε μαζί σου για καφέ. Σταμάτα να δημιουργείς προβλήματα για να νιώσεις θύμα. Ξέρω είναι ωραία εκεί κάτω καμιά φορά. Είναι γεμάτο σαπίλα το πηγάδι που πέφτεις και κάποτε συνηθίζεις τη μυρωδιά. Οταν δε μυρίζεις τίποτα άλλο είναι το μόνο που έχεις, το μόνο που θυμάσαι μέχρι η μύτη σου να μπουκώσει τελείως και να μη σου μείνει τίποτα.

Οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Απλά όταν πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο αφήνουν σημάδια. Δες το σαν τη γεωμετρία . Μερικές φορές είναι  σαν σχήματα ζωγραφισμένα σε διαφορετικές σελίδες. Τότε το ο,τι είσαι διαφορετικός δε σε κάνει και χρήσιμο. Πιάνεις ακόμα μια σελίδα στο τετράδιο. Καμιά φορά όμως είναι ευθείες που τέμνονται. Κι εκεί βρίσκεις κοινά σημεία με άλλες ευθείες.

Μάθε να τραγουδάς με τη δική σου φωνή. Οπως έκανε ο Bob Dylan. Εχει φωνή;Οχι. Τον καταλαβαίνεις όμως, ακόμα κι αν ακούς από γραμμόφωνο. Μη ντουμπλάρεις λοιπόν.

Και μην αλλάξεις.